Hippocrates, de grondlegger van de moderne geneeskunde: 'Uw medicijn is uw voeding, uw voeding is uw medicijn.'
De invloed van voeding op lichaam en geest

Een volwaardig voedingspatroon is bevorderend voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Een eenzijdig en calorierijk voedingspatroon maakt moe en futloos en veroorzaakt welvaartsziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten, bepaalde vormen van kanker en overgewicht. Zeker de laatste jaren wordt gezonde voeding steeds meer gezien als onderdeel van een gezonde leefstijl. En toch nemen voedingsgerelateerde welvaartsziekten toe. Dus wat is gezonde voeding eigenlijk? En nog belangrijker: wat is voor ù gezonde voeding?

 

Verwarring

Producten die vroeger als gezond bekend stonden, blijken helemaal niet zo gezond te zijn en andersom. Onderzoeken spreken elkaar tegen en worden vaak gesponsord door de voedingsindustrie, waar commerciële belangen voorop staan. Daarnaast is het aanbod ongezonde calorierijke producten overweldigend, zijn voedselschandalen aan de orde van de dag, zitten fruit en groente vaak onder de giftige stoffen en bevatten kant- en klaarmaaltijden veel te veel suiker en zout. Fabrikanten omzeilen de etiketverplichtingen en (kinder)marketing is een lucratieve business waar misleidende reclame eerder standaard is dan uitzondering.

 

Het juiste voedingspad

Het is dus niet zo gek dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien.

Ik zie het bos wel en ken er de weg. Ik kan u helpen een gezond voedingspatroon te ontwikkelen. Fysiologische processen zullen dan optimaal verlopen, waardoor u zich goed voelt, energiek bent, er goed uitziet en een bij u passend natuurlijk gewicht krijgt.

 

Wilt u meer weten? Kijk dan op de site onder procedure.

 

 

Merel Ohr

Frankenslag 349   

2582 HP Den Haag

 

 

kvk-nummer: 59961155

btw-nummer: 145758886B01

rek.nummer: NL33INGB0006401717

BGN nummer: 2421

UA-48313136-1